”Pesäkallion Kesäteatterin toiminnasta vastaa Lahden Elävä Taide Ry, jonka tarkoituksena on elvyttää lahtelainen kesäteatteriperinne laadukkaasti ja ammattimaisesti toteutettuna.”

Näin kirjoitettiin reilu yhdeksän vuotta sitten ja ylpeänä voimme todeta, että näin juuri on käynyt. Pesäkallion kesäteatteri on persoonallisuudellaan ja omaleimaisella otteellaan vakiinnuttanut asemansa Lahden kesässä.

Ensi kesänä Pesäkallion kesäteatteri täyttää kymmenen ja Suomi sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi ”Pesiksen” näyttämölle astelee SEITSEMÄN VELJESTÄ.
Etsimme juhlavuodelle yhteistyökumppaneita, yhteydenotot pesakallio@gmail.com.

Uuden Lahden toimittaja Marjaana Kontu vieraili Pesiksellä. Hän tekee jutun kesäkuun puolivälissä ilmestyvään lehteen. Paikalla olivat hänelle vastauksia antamassa ohjaaja Satu Säävälä, puvustaja-lavastaja Tuuli Pesonen, Lahden Elävä Taide ry:n puheenjohtaja Pirre Vuorinen sekä sihteeri ja näyttelijä Kalle Sulalampi. Myös rakennusmiehemme rakensivat lavasteita taustalla. Sää oli kaunis ja poutainen.

WP_20160510_12_53_23_Pro

Katso video puvustaja-lavastaja Tuuli Pesosen työstä:

Puvustaja-lavastaja Tuuli Pesonen

Tiistaina 3.5.2016

Katso kaikkien tulevan kesän näyttelijöiden, muusikoiden jne. esittelyt sivultamme:

Työryhmä 2016

Mies, joka ei osannut sanoa ei

Pesäkallion kesäteatteri esittää kesällä 2016 näytelmän Mies, joka ei osannut sanoa ei. Näytelmä perustuu Risto Jarvan vuonna 1975 ohjaamaan saman nimiseen elokuvaan, josta on muodostunut kotimaisen komedian klassikko. Sen näki elokuvateattereissa noin 300 000 katsojaa. Kun elokuva esitettiin ensimmäistä kertaa televisiossa vuonna 1977, se keräsi tv-ruutujen ääreen yli kaksi miljoonaa suomalaista.

Pesäkallion näytelmässä sukelletaan riehakkaasti 1970-luvulle, jolloin kyläkaupat toimivat ihmisten kohtauspaikkana ennen some-Suomea.  Näytelmässä Yhdysvalloista koti-Suomeen palaava pastori Aimo Niemi sijoitetaan lapsuutensa maisemiin, joissa hän päätyy parisuhdeneuvojaksi. Neuvoja paikallisille asukkaille jakava, naisista sen enempää kuin politiikastakaan mitään ymmärtämätön Aimo saa ristiriitaisilla neuvoillaan ja kannanotoillaan alueen asukkaiden elämät melkoiseen umpisolmuun. Kuten kunnon komediassa aina, solmut saadaan lopulta auki, ja kaikki kääntyy parhain päin.

Näytelmän ohjaa Satu Säävälä, joka myös sovittaa teoksen Pesäkallion hengen mukaiseksi. Niinpä tarjolla on taas hurttia huumoria, iloista energiaa ja musiikkia talon oman live-orkesterin siivittämänä.

LIPUT:

aikuiset 18€, lapset(6-12v.) 10€, eläkeläiset 15€, opisk./tyött. 13€

Hanki lippusi ajoissa!

LIPPUVARAUKSET:

pesakallio@gmail.com

puh. 044 279 0333

Katso Esitysaikataulu

Tässä hieman esimakua kantaesityksensä 24.6 saavasta Balladi prinsessasta – näytelmästä videon muodossa. Video on toteutettu yhteistyössä Stream team Nordic oy:n, Jokimaan ravikeskuksen ja Mukkulan kartanon kanssa. Videon ohjauksesta ja leikkauksesta vastaa Rami Rusinen.

http://www.streamteam.fi/fi/fi/

http://www.jokimaanravit.fi/jokimaa/fi/

http://www.mukkulankartano.fi/fi

https://fi-fi.facebook.com/pages/EikuSerkku-Tuotanto/198583373553470

prinsessa traileri

Viime viikko oli Pesäkallion kesäteatterin väellä todella vilkas ja porukalla touhuttiin paljon.

Tiistaina 13.4.2015 työryhmä kuvasi videota Mukkulan Kartanolla. Kartano oli upea paikka ja remontin jäljiltä suorastaan kuninkaallinen hienostuneisuus loisti tiloissa. Kuvaajiksi saapui Helsingistä Stream Teamin lähettämä työryhmä. Aikataulu oli todella tiukka ja teaserin ohjaaja Rami Rusinen piti narut tiukasti käsissään jotta materiaali saatiin ajallaan purkkiin. Sää vaihteli kesäteatterimaiseen tyyliin lumisateesta auringonpaisteeseen, työryhmä oli kuitenkin aurinkoinen vaikka välillä oli tulla vilu. Kahvi ja tee pitivät lämpimänä ja eväsleivät maistuivat kun odoteltiin omaa vuoroa. Yhteishenki oli katossa ja nauru kaikui Kavaljeeri-rakennuksessa. Mainosteaseri tulee pyörimään mm. Jokimaan raveissa TotoTv:ssä.

Kiitokset: Mukkulan Kartanolle, Stream Team-kuvausryhmälle ja kaikille kuvauksiin osallistuneille.

Kellokoski

Torstaina 16.4.2015 teimme retken Kellokoskelle. Ensimmäinen kerta oli niin mielenkiintoinen, että päätimme käydä sairaalamuseossa uudemman kerran. Illan kruunasi Me Kellokoskelaiset Ry:n järjestämä iltama jossa muisteltiin prinsessaa. Mukana oli mm. hoitajia  Kellokosken sairaalasta, puhelinvaihteen hoitaja jota prinsessa kävi tervehtimässä lähes päivittäin, Kellokosken pankin johtaja ja kyläläisiä jotka kertoivat omia muistelmiaan. Tunnelma oli lämminhenkinen ja porukalla viihdyttiinkin monta tuntia.

Kiitokset: Kellokosken sairaalamuseo, Me Kellokoskelaiset Ry ikimuistoisesta illasta.

Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää ja tulevaa kesäteatterikautta! Aurinkoa ja iloa kaikille, tulkaa tervehtimään meitä lauantaina 9.5.2015 Lahden satamaan kylämarkkinoille.

Kesää kohti…

2015 käsikirjoittajatiimi Tapio Aarre-Ahtio, Satu Säävälä ja Kalle Sulalampi Kellokosken mielisairaalan portilla. Kävimme Kellokosken sairaalamuseossa, jossa tutustuimme mielisairaanhoitoon ja erilaisiin välineisiin joita hoidoissa on käytetty. Esillä on myös taiteellisesti lahjakkaan Anna Lappalaisen  käsitöitä ja muiden asukkaiden esineistöä. Tämä retki oli huikea kokemus, sillä museossa vierähtää helposti useampi tunti tutkien välineitä, katsellen vanhoja valokuvia ja ihastellen prinsessan käsitöitä. Tämä sukellus menneeseen herättää, ihmetyttää ja saa jopa haukkomaan henkeä pelottavine laitteineen. Prinsessa eli kuitenkin täällä ”kesäpalatsissaan” yli viidenkymmenen vuoden ajan ja oli niin kyläläisten kuin hoitohenkilökunnan rakastama kaikessa ylhäisyydessään. On upeaa saada prinsessan kiehtova tarina Pesäkallion kesäteatterin lavalle kaikkien nähtäväksi ja koettavaksi. käsikirjoittajat